El passat dimecres dia 21, les classes de 1r i 2n, vam anar a Sant Sadurní, a la Fàbrica de xocolata Simon Coll.
Vam veure un vídeo on s’explicava d’on venia el cacau.
Després, a través del vidre, ens van ensenyar com les màquines feien fulles de xocolata. També hi havia una màquina que es diu voltejadora: va fent voltar els motlles amb la xocolata de les mones (pilotes, conills, ous, gallines…).
Molt interessant va ser el taller que vam fer amb tots els ingredients necessaris per a fer tots els tipus de xocolata, i, a la vegada, els anàvem tastant: primer els nibs (trossets de les faves de cacau torrades), xocolata refinada (en pols) i fulles de xocolata negra, amb llet i blanca.
Ens van ensenyar a fer un bon tast de xocolata: primer s’ha d’olorar, després, amb els ulls tancats, s’ha de posar a la boca i deixar que es desfaci per anar apreciant bé el seu gust.
Va ser una sortida molt dolça perquè també ens van regalar un llibret i una xocolatina.